Descobreix com pots acabar amb els problemes de pell seca i cabell secs.

dermatitis atopica

Tens problemes de pell seca i cabells secs ?

Si pateixes de pell seca o de cabell sec, és possible que hagis de dedicar força temps i diners a hidratar-te la pell i el cabell, amb l’ús de suavitzants i cremes.

Segurament estaràs d’acord amb mi que és molt desagradable la sensació de pell seca, amb els problemes que això comporta d’irritació, excema o dermatitis. I no parlem del cabell, que s’encrespa i no hi ha manera de dominar-lo sense ajuda de cremes, suavitzants o condicionadors.

T’imagines sortir de la dutxa amb la pell i el cabell suaus?

Segurament per sortir de la dutxa amb el cabell ben suau fas servir una certa quantitat de xampú, potser massa i suavitzant, també potser massa. Si vols evitar haver de gastar tant xampú i sortir de la dutxa amb la pell i el cabell suaus, només cal que et desempalleguis de la calç que porta l’aigua de casa teva. Com fer-ho i quant et costarà t’ho explico més avall en aquest post.

L’aigua porta calç, entre altres minerals, i segons la procedència de l’aigua en portarà més o menys distingint-se així les aigües dures (amb molta calç) i les aigües toves. Les aigües dures són les problemàtiques a nivell domèstic. Per una banda la qüestió de la salud de la pell. L’excés de calç comporta sequedat, i la sequedat irritacions, èczemes, dermatitis, psoriasis, etc …

Estalvia el 100% en suavitzant per a la roba.

Per altra banda la roba necessita també suavitzant perquè no surti de la rentadora com un fregall i el rentavaixelles necessita productes anticalç per a què la vaixella surti neta i brillant, altrament es fa una capa mate sobre els plats donant una impressió d’entelat.

Tot això quedarà absolutament oblidat quan haguis acabat amb la calç de l’aigüa, s’haurà acabat gastar en suavitzant a la rentadora, és més, t’adonaràs que si poses la mateixa quantitat de sabó que estaves posant a la rentadora farà massa escuma. Així que hauràs d’abaixar forçosament el consum de sabó.

Evita el 90% de les reparacions típiques dels electrodomèstics i monomandos.

L’efecte negatiu de la calç també es fa sentir al electrodoméstics i les aixetes. T’has adonat que l’aixeta cada vegada va més dura per obrir i tancar l’aigua ? Això és la calç que es va acumulant en les juntes provocant una costosa reparació o substitució del monomando. Problemes semblants tenen els electrodoméstics com la rentadora o el rentavaixelles que tot i que tenen els seus sistemes anticalç, no sempre poden evitar les reparacions causades per l’acumulació de calç.

Com acabar amb la calç de l’aigua de casa teva.

descalcificador

Una vegada determinada la causa de tots aquests problemes domèstics, suposo que t’interessarà saber com acabar amb la calç de l’aigua i a la vegada amb la pell i el cabell secs. Doncs al gra, tot el que necessites és un descalcificador.

Un descalcificador és un dipòsit ple d’unes boles de resina que tenen la particularitat que atrapen la calç, així de simple. L’aigua entra dins el dipòsit les boles atrapen la calç i l’aigua surt sense calç, aquest és el principi, en realitat l’aparell és més sofisticat, perquè calcula la quantitat d’aigua, i el nivell de calç de tolerància, un paràmetre que pots canviar tu mateix en el panell de control de l’aparell.

Quin manteniment té un descalcificador ?

Realment no té manteniment un descalcificador, però sí que et demanarà reomplir-lo de sal. La sal s’utilitza per esbandir les boles de resina i així eliminar la calç que se’ls ha acumulat. Les boles queden absolutament saturades de calç i la sal té la propietat de desplaçar les molècules de calç de les boles de resina.

És difícil la instal·lació ?

La instal·lació la pots fer tu mateix molt fàcilment, només cal que muntis el descalcificador en el punt que vulguis de la casa per on passi el tub d’aigua corrent, tingues en compte que el descalcificador actuarà des d’aquest punt cap endavant, els elements de la casa que prenguin aigua abans no quedaran coberts per el descalcificador. Has de comptar també amb un desguàs per connectar-hi la sortida, on anirà a parar tota l’aigua amb calç i sal que rebutja el descalcificador.

Instal·lació d'un descalcificador. La solució als problemes de pell seca.
Croquis d’una instal·lació de descalcificador