Mètode Bumping; les millors opcions per a protegir la teva seguretat!

Mètode Bumping; les millors opcions per a protegir la teva seguretat!

“Si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia. Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia.”

Això és el que ens diuen els Consells de Seguretat al Domicili de la Generalitat de Catalunya. I és que som conscients que, avui dia, la seguretat ciutadana s’ha vist greument afectada pel risc de robatori al domicili i la quantitat de tècniques i mètodes innovadors que els lladres van desenvolupant.

Sempre s’ha dit que els lladres se les coneixen totes, i és que cada cop apareixen nous mètodes de robatori amb tècniques que combinen la metodologia de tota la vida, com forçar la porta, extreure el cilindre o fer una clau falsa, amb la tecnologia més avançada dels nostres dies. I és que no són pocs els registres de robatoris amb sistemes tecnològics avançats que s’han fet en aquests últims anys arreu del món. Un dels més innovadors, per exemple, és el mètode d’inhibició i hackeig d’alarmes.

I com enfront d’un problema s’ha d’intentar trobar la millor solució, i en matèria de seguretat ciutadana no podem escatimar, volem compartir amb tu unes pinzellades sobre els mètodes de robatoris més utilitzats avui en dia i ensenyar-te algunes de les millors alternatives del mercat en matèria de seguretat al domicili. Tot perquè puguis valorar l’opció d’augmentar i reforçar els sistemes de seguretat de casa teva, ja que els sistemes que avui et presentarem estan a l’abast de tots nosaltres.

Abans de la solució però, comencem pel problema.

El mètode Bumping; el més utilitzat

El mètode Bumping es remunta a la dècada de 1970, on els serrallers danesos compartien una tècnica per a desbloquejar els cilindres d’un pany sense forçar-los pressionant lleugerament la clau amb un objecte, normalment un martell, per fer saltar els cilindres i aconseguir obrir la porta. No va ser fins alguns anys després quan aquesta tècnica es va convertir en un greu problema per a la seguretat ciutadana, enregistrant la seva utilització cada vegada en més robatoris i arribant al seu punt màxim l’any 2005 després de la seva aparició en un programa holandès. A més, l’any 2006 es van publicar diversos llibres amb especificacions tècniques sobre el mètode, cosa que va acabar d’expandir el Bumping arreu del món i el va convertir en una de les tècniques més innovadores en el món dels robatoris.

Així, uns anys després de l’aparició i extensió d’aquest mètode arreu del món, el mètode Bumping continua sent un dels mètodes preferits per a dur a terme robatoris en domicilis, botigues, oficines i altres establiments amb panys convencionals. És cert que la tècnica del mètode s’ha anat perfeccionant al llarg de tots aquests anys, però el sistema emprat avui dia no es distingeix gairebé res del sistema original de quan va nàixer.
Per a dur a terme el mètode Bumping, que es caracteritza per ser una de les tècniques més senzilles i busca obrir la porta sense la necessitat de la seva clau original, cal a introduir una clau manipulada al cilindre del pany i colpejar-la amb un martell per a fer ballar els pistons del cilindre i poder fer la volta de clau. Quan la clau és colpejada, els pistons del cilindre s’aixequen de forma simultània i permeten la clau introduïda pugui fer la volta; els lladres ja han aconseguit obrir la porta en menys de 30 segons.

La clau utilitzada per a dur a terme el mètode Bumping no és una clau normal, sinó una clau especial manipulada que encaixa en la majoria dels panys. Així, trobar aquesta clau avui en dia no és gens difícil, ja que són diverses les plataformes d’internet que expliquen els passos a seguir per a construir-ne una o et dirigeixen a altres plataformes on poder comprar-la.
A més, i un dels punts més preocupants, és que el mètode Bumping és un mètode silenciós i no deixa senyals de força en el cilindre, per la qual cosa és molt difícil, o pràcticament impossible, donar-nos compte que el nostre pany ha sigut forçat.

Amb això, i tenint molt en compte la facilitat del mètode i la quantitat de registres d’aquest en tota mena de robatoris, podem fer-nos una lleugera idea de que veure vulnerada la seguretat a casa nostra és realment fàcil.

I és que, segons els estudis de seguretat, 9 de cada 10 panys convencionals poden ser oberts mitjançant el mètode Bumping.
Amb habilitat i un tornavís, l’obertura és molt senzilla de realitzar, doncs només cal un cop per aconseguir obrir la porta en molt poc temps i accedir a l’habitatge.

Ara que ja coneixes el mètode més utilitzat avui dia per a robatoris, cal trobar la solució del problema. I és que, en vista de tants registres de robatoris amb el mètode Bumping, empreses de serralleria i altres professionals del sector han desenvolupat diversos sistemes de seguretat capaços d’evitar les tècniques utilitzades pels lladres en aquest mètode, evitant que puguin forçar el cilindre i garantint així la seguretat dins el nostre domicili.

Així, la millor opció per evitar el mètode Bumping és canviar els panys tradicionals de tota la vida per cilindres i panys amb sistema antibumping.

Cilindres antibumping

Els cilindres antibumping o cilindres de seguretat estan dissenyats especialment per evitar les tècniques de forçament de cilindre utilitzades en el mètode Bumping. Aquests cilindres compten amb una combinació de diversos pistons, entre ells pistons anti-rossinyols, que permeten reforçar la resistència del cilindre. També estan dissenyats amb protecció anti-trepants amb contra pistons d’acer endurit, la qual cosa dificulta molt la feina del lladre i garanteix una bona resistència del cilindre contra tècniques amb diverses eines, i amb motlles i lleva fabricats amb materials anticorrosius que garanteixen una bona resistència i durabilitat.
A més, els cilindres antibumping estan fabricats amb ponts reforçats que reforcen encara més la seguretat d’aquestes peces dissenyades per a lluitar contra els robatoris i garantir la seguretat al domicili.

Panys de seguretat; l’alternativa més utilitzada

Per altra banda, i ja que s’han convertit en l’alternativa més utilitzada del mercat actual en matèria de seguretat al domicili i lluita contra robatoris, volem presentar-te un altra de les opcions que tens al teu abast; els innovadors panys de seguretat.
L’opció de canviar l’antic pany convencional per un pany de seguretat és l’opció més escollida pel que fa a seguretat dins el domicili, ja que conforma una alternativa segura i econòmica, de fàcil maneig i, normalment, bastant senzilla d’instal·lar. A més, aquest tipus de panys supletoris estan dissenyats per a reforçar la seguretat del teu domicili sense debilitar la porta, ja que són independents del pany de la pròpia.

Així, els panys de seguretat que a hores d’ara s’estan expandint cada vegada més en el mercat de la seguretat a la nostra llar, i que conformen una de les alternatives més innovadores i d’alta tecnologia, són els panys de seguretat electrònics invisibles. I ho són perquè són capaços d’augmentar la seguretat del nostre domicili a un nivell molt alt, ja que acostumen a ser dispositius electrònics de molt fàcil maneig que s’adapten molt bé a qualsevol mena de porta i material, cosa que ens proporciona un extens ventall de possibilitats per a reforçar la nostra seguretat.

Panys de seguretat electrònics invisibles

Els panys de seguretat electrònics invisibles no compten amb bombí, sinó que el seu maneig es fa a través d’un sistema de control electrònic a distància amb una tecnologia innovadora. Per aquest motiu, podem dir que els panys electrònics invisibles representen una de les opcions més segures, ja que el sistema esmentat els fa impossibles d’obrir mitjançant el mètode Bumping. A més, com són independents del pany de la porta i s’instal·len a l’interior del domicili, són totalment invisibles pels lladres; si no hi ha pany convencional, els lladres no poden forçar-lo, tan senzill com això.
Així, la majoria de models de panys de seguretat electrònics invisibles compten amb alts nivells d’encriptació que augmenten significativament el nivell de seguretat d’aquests aparells innovadors i garanteixen la seguretat de les teves dades d’accés.

Per altra banda, si volem combinar un pany convencional amb un pany de seguretat electrònic, estarem utilitzant el factor sorpresa, ja que una vegada el lladre aconsegueixi obrir el pany convencional es trobarà que hi ha un segon pany de seguretat que l’impedeix entrar al domicili, i abandonarà l’intent de robatori, ja que no val la pena córrer riscos i perdre tant de temps en un domicili que compta amb un sistema de seguretat d’alta tecnologia.

Així, i ara que ja coneixes què són els panys de seguretat electrònics invisibles i que saps que conformen una de les alternatives més segures en matèria de seguretat al domicili, alguns dels models més ben valorats pels usuaris d’aquest tipus de sistemes de seguretat són el pany de seguretat Remock Lockey i Remock Lockey PRO i el pany Int-LOCK de Ayr. Ambdós són considerats una de les millors opcions de panys de seguretats electrònics, destacant bastant per sobre d’altres models del mercat actual. Compten amb totes les característiques esmentades i són molt fàcils d’instal·lar.

Pany seguretat Remock Lockey platejat plata
Pany electrònic de seguretat Int-Lock invisible amb alarma i app mòbil en color llautó

Conclusions

Des de cilindres antibumping fins a panys de seguretat invisibles amb tecnologia innovadora; ara que ja coneixes les diferents alternatives que tens al teu abast per a protegir la teva seguretat dins la teva llar, és moment del fet que puguis valorar quina alternativa s’ajusta més a tu i a les teves necessitats.
El que si sabem segur és que la seguretat de la teva llar no és costosa ni difícil de manejar. Els sistemes que t’hem presentat en aquest post són sistemes de protegir-te a tu i als teus d’una forma senzilla, econòmica i eficaç que podràs instal·lar tu mateix amb una mica d’habilitat.

Així, si optes per un cilindre antibumping, estaràs protegint el teu pany convencional sense la necessitat d’extreure’l totalment i mantenint el sistema de tota la vida amb doble reforç i seguretat. Per altra banda, si et decideixes per un pany de seguretat electrònic invisible, comptaràs amb la tecnologia més innovadora en matèria de seguretat al domicili i amb l’avantatge del factor sorpresa per allunyar els lladres i evitar intents de robatori. També comptaràs amb el fet que el teu Smartphone és la clau que necessites per obrir i tancar el teu pany, ja que a través d’una aplicació mòbil pots dur a terme tot el control del sistema de seguretat de casa teva; donar accés a altres usuaris, controlar l’obertura i el tancament a distància i despreocupar-te pel fet de perdre les claus o de que te les puguin robar i fer còpies, ja que no les necessites.

Així doncs, esperem que aquesta entrada t’hagi aclarit els dubtes més comuns en matèria de seguretat al domicili i puguis valorar l’opció que millor cobreixi les teves necessitats.

Per últim, et recomanem que, si estàs interessat a conèixer més sobre els últims models de panys de seguretat electrònics invisibles, estigues molt atent/a al blog. Pròximament t’ensenyarem més!

Gràcies per llegir-nos.

Fins aviat!