Coneixes la cafetera Moka de Bialetti? Qui era Alfonso Bialetti?

Alfonso Bialetti es pot considerar l’inventor de la cafetera Moka, la cafetera que segur tens a casa. Potser també tens una Nespresso®, però la Moka segur. A Espanya es coneix més la cafetera Oroley® que és una imitació de l’autèntica Bialetti.

Sabies que la cafeteria Bialetti va ser inventada l’any 1933 ?

Alfonso Bialetti, operari de fundició va treballar juntament amb Luigi De Ponte per inventar el que avui és, potser, l’aparell doméstic més habitual del món.

Abans de que Bialetti inventés la cafetera anomenada Moka, existia la cafetera Napoletana, que era més lenta i no tant pràctica de preparar.

Imatge d'Alfonso Bialetti
Font: Wikipedia

El disseny de la cafetera Moka

Amb aquest invent va revolucionar el món del café fet a casa i avui pots trobar-la al Museum of Modern Art de Nova York i a la col·lecció permanent del Triennale Design Museum a Milano.

Mentre que la técnica de fabricació no ha variat des de la seva primera fabricació, sí que ho ha fet el seu disseny i avui podem veure cafeteres Moka de molts tipus, colors i materials. ( www.bialetti.it )

cafetera moka models
Models diversos de cafeteres Bialetti

La cafetera Moka és feta originalment d’alumini, diuen que l’alumini fa més bó el café. Segons els experts el secret és que l’alumini dissipa millor la calor que l’acer inoxidable, i quan el café arriba a l a part de dalt, no continua escalfant-se i «cremant-se» donant així el sabor correcte del café fet a casa.

Hauràs sentit a dir també que quan el café comença fer soroll s’ha d’abaixar el foc. Això és precisament perquè no continui escalfant-se en excés.

La cuina d’inducció i la cafetera Moka

Avui amb la l’augment de les cuines d’inducció s’ha hagut de trobar una solució per els qui seguim utilitzant la cafetera Moka.

Alguns fabricants han optat per posar una placa de ferro incrustada sota la base d’alumini de la cafetera. Bialetti no obstant ha construït una cafetera amb la base d’acer inoxidable, el cul de ferro i la part més important, el cos, d’alumini per a respectar el procediment de fer café com l’original.

Si vols pots consultar la pàgina www.bialetti.it per veure tots els models que tenen i les novetats que van sorgint. Si t’agrada el món del café aquesta és una pàgina ben segur et farà somriure.

En vols una ?

Compra-la Online o vine a Mestral, la ferreteria.

Aquí tens l’enllaç als nostres productes,  i més avall trobaràs la ubicació del nostre establiment.

CAFETERA BIALETTI