Arròs basmati amb pèsols, menta i raves

Una altra setmana, una nova recepta.

Aquesta recepta es tracta d’una amanida d’arròs basmati combinat amb arròs salvatge (arròs de color negre). Com podeu veure a la imatge del costat, aquesta combinació aporta un joc de colors molt interessant, juntament amb el verd dels pèsols i la menta, i el vermell dels raves. La llista d’ingredients te la deixo aquí baix. Tot i que la recepta és molt senzilla, et donaré alguns passos i algun consell per preparar-la.

Primer de tot has de coure els dos tipus d’arròs ja que és el que més triga a fer-se. S’han de coure per separat i amb aigua abundant. Un cop fet, colar-ho i refrescar-ho a sota l’aixeta. Això ho fem perquè el nostre plat el servirem fred i aquesta és una manera ràpida d’aconseguir-ho, tot i que el podríem deixar a la nevera però trigaria més.

Seguirem amb els pèsols. Els has d’escaldar uns 30 segons i després guardar-los en aigua gelada per la mateixa raó que l’arròs. Si no saps a que em refereixo amb escaldar els pèsols, significa bullir aigua i tirar els pèsols quan ja està bullint.

Toca el torn dels tomàquets. L’únic que hem de fer és pelar-los i treure-li les llavors. Per pelar tomàquets el truc està en escaldar-los i després passar-los per aigua congelada com els pèsols. D’aquesta manera és molt més fàcil treure la pell.

Piquem la ceba de figueres i el porro. Rentem els raves i els tallem molt fins amb una mandolina, així es fa més fàcil de menjar.

El penúltim pas és barrejar tots els ingredients en un vol, finalment amanir amb oli d’oliva, una mica de suc de llimona i unes quantes fulles de menta.

És una recepta que a mi m’agrada molt fer-la a l’hora de dinar ja que és bastant ràpida i fàcil i no sempre es disposa de temps per fer alguna cosa més elaborada. Això sí, t’asseguro que queda boníssima!

Espero que t’hagi agradat i inspirat.

INGREDIENTS:
  1. 200 gr d’arròs basmati                         7. 2 tomàquets madurs 
  2. 100 gr d’arròs salvatge                         8. sal
  3. 200 gr de pèsols frescos                      9. pebre negre
  4. 120 gr de raves                                       10. el suc de 2 llimones
  5. 1/2 porro                                                  11. oli d’oliva verge extra
  6. 1 ceba de figueres                                 12. unes branques de menta fresca
arros-basmati-i-arros-salvatge-fred-amb-pesols-menta-i-rave