Arròs basmati amb pèsols, menta i raves

arros-basmati-i-arros-salvatge-fred-amb-pesols-menta-i-rave

Aquesta recepta es tracta d’una amanida d’arròs basmati combinat amb arròs salvatge (arròs de color negre). Com podeu veure a la imatge del costat, aquesta combinació aporta un joc de colors molt interessant, juntament amb el verd dels pèsols i la menta, i el vermell dels raves. La llista d’ingredients te la deixo aquí baix. Tot i que la recepta és molt senzilla, et donaré alguns passos i algun consell per preparar-la.

Recepta d’arròs basmati amb pèsols

Primer de tot has de coure els dos tipus d’arròs ja que és el que més triga a fer-se. S’han de coure per separat i amb aigua abundant. Un cop fet, colar-ho i refrescar-ho a sota l’aixeta. Això ho fem perquè el nostre plat el servirem fred i aquesta és una manera ràpida d’aconseguir-ho, tot i que el podríem deixar a la nevera però trigaria més.

Seguirem amb els pèsols. Els has d’escaldar uns 30 segons i després guardar-los en aigua gelada per la mateixa raó que l’arròs. Si no saps a que em refereixo amb escaldar els pèsols, significa bullir aigua i tirar els pèsols quan ja està bullint.

Toca el torn dels tomàquets!

L’únic que hem de fer és pelar-los i treure-li les llavors. Per pelar tomàquets el truc està en escaldar-los i després passar-los per aigua congelada com els pèsols. D’aquesta manera és molt més fàcil treure la pell.

Piquem la ceba de figueres i el porro. Rentem els raves i els tallem molt fins amb una mandolina, així es fa més fàcil de menjar.

El penúltim pas és barrejar tots els ingredients en un vol, finalment amanir amb oli d’oliva, una mica de suc de llimona i unes quantes fulles de menta.

És una recepta que a mi m’agrada molt fer-la a l’hora de dinar ja que és bastant ràpida i fàcil i no sempre es disposa de temps per fer alguna cosa més elaborada. Això sí, t’asseguro que queda boníssima!

Espero que t’hagi agradat i inspirat.

Ingredients per l’arròs basmati amb pèsols

  • 200 gr d’arròs basmati
  • 100 gr d’arròs salvatge
  • 200 gr de pèsols frescos
  • 120 gr de raves
  • 1/2 porro
  • 1 ceba de figueres
  • 2 tomàquets madurs
  • unes branques de menta fresca
  • sal
  • pebre negre
  • el suc de 2 llimones
  • oli d’oliva verge extra